Presenttips till Mamma

Presenttips till Mamma

Ens mamma är speciell och därmed vill man gärna se till att ha en speciell present till henne. Med det sagt är det inte per automatik enkelt att köpa presenter till ens mamma – snarare tvärtom. För att göra gåvo-letandet lite enklare har vi listat massor av tips på presenter och gåvor som passar både till mors dag och födelsedagar. Här hittar du allt från enklare till mer exklusiva alternativ och vi lovar att du kommer hitta någonting som passar perfekt! <3

 

Present till Världens bästa mamma

Alla har vi väl världens bästa mamma? Vet hon redan om det? Även om hon gör det så förtjänar hon att få höra det igen! Att ge en present till världens bästa behöver inte vara svårare än du gör det till. Det finns allt möjligt med små söta gadgets där det står ”världens bästa” på – allt från fina sängkläder till muggar och handdukar. Så låt henne veta om vad du känner för henne, både genom ord och en fin gåva!

 

Personlig present till mamma

Något av det roligaste som finns är att ge bort en personlig present till mamma som verkligen uppskattas. Faktumet att den är personlig till just henne gör det hela så mycket mer speciellt. Det går att få det mer personligt på flera sätt. Ett alternativ är att skapa någonting själv som symboliserar er relation, som att skriva en dikt eller ett brev. Det går också att köpa en present som är personlig för just henne – någonting som hon gillar att göra eller gör alldeles för sällan. Kanske en dag på spa med behandlingar och massage för er två tillsammans? Att skapa minnen tillsammans går aldrig fel, och ingen blir gladare av det än din kära mor.

 

Gåva till den blivande mamman

Den blivande mamman förtjänar all uppskattning som går att få. Begreppen för flera av dessa presenter som ges till blivande eller nyblivna mammor har vi under senare år fått från USA: babyshower och push present är två av dessa. Babyshower sker innan förlossningen medan push-presenten ges efter förlossningen. Är du på jakt efter någonting till dessa stunder kan du läsa mer om det på våra respektive sidor om det.

Egentligen är alla former av bevis på uppskattning till en ny mamma bra, men det finns självklart extra bra tips för dig som behöver sätta igång fantasin och kreativiteten. Se våra tips som gäller både blivande och nyblivna mammor! Vare sig du ska köpa någonting till din eller någon annans mamma kommer hon uppskatta att du tog dig tid & energi. Kom ihåg att ibland är det bästa att bara spendera tid tillsammans.

Sista minuten presenten

Om du, liksom många andra, är ute i sista minuten finns det många goda råd att ta till. En rekommendation är att köpa någonting digitalt (som inte behöver skickas!) så att du slipper springa iväg till en butik som du kanske inte hinner. I dessa tillfällen är gåvokort till välgörenhet, spapaket & upplevelser bra att ta till. Det sistnämnda är smidigt då du ger ett färdigt bevis i form av ett kort samtidigt som aktiviteten sker i framtiden. På så sätt köper du dig tid att planera och fixa inför tillfället. Vad sägs om en vin- eller chokladprovning?

Tips på presenter online till mamma

Av naturliga skäl har vi många tips på vilka presenter online som passar perfekt till mors dag eller andra tillfällen. Idag finns en hel mängd alternativ när du handlar online – allt från supermysiga böcker till upplevelser, presentboxar och skönhet. Många uppskattar smidigheten med att handla online på nätet och väljer därför också att göra det. Ett populärt alternativ är, som vi nämnt tidigare, att köpa någon typ av upplevelser för att göra saker tillsammans. Det går såklart minst lika bra att köpa någon fysisk produkt för att visa sin uppskattning för den ömma modern. Sylvassa knivar, supersköna handdukar eller varför inte en vinluftare? Vi har massor av presenttips online här, det är bara att sätta igång och titta!

 

Ge bort en upplevelse

Det har nästan blivit lite tjatigt nu men tåls att sägas igen. Att spendera tid tillsammans är otroligt underskattat, och när det kommer till att spendera tid med sin mamma kan det aldrig bli för mycket. Kvalitetstid behöver absolut inte bestå av att göra våghalsiga saker som att hoppa fallskärm eller paddla kajak i en fartfylld flod. En mysig hemmamiddag med god dryck och ett färskt bröd blir alla superglada av. Vill du dessutom ge en fin present med upplevelser kommer det bli än mer uppskattat. Det är väldigt personligt vilken typ av upplevelse som passar vem. Alla mödrar gillar olika saker och har olika intressen, så tänk lite på hur just din mamma är. En väluttänkt upplevelse tillsammans skapar minnen för livet.

 

50 års present mamma

Vid köp av en 50 års present till mamma finns det många saker att ta hänsyn till. Åldern är bara en siffra och det stämmer verkligen. Vissa mammor som fyller 50 år uppskattar saker som andra inte gör förrän de är 70 år och tvärtom. Det är därför svårt att ge ett tips som fungerar för alla i 50 års åldern. Vi har såklart laddat upp med massor av presenttips till mor som fyller 50 som du kan se här på sidan. Det är stor sannolikhet att du hittar en oförglömlig gåva som kommer uppskattas enormt av din mor här i vår ofantligt stora tipspåse!

 

60 års present mamma

Även vid den aktningsvärda åldern av 60 år finns många faktorer som spelar in. Många är aktiva och inte alls går och väntar på pensionen. Till dem kanske en ledig helg med underbart umgänge tillsammans kan vara en god idé. Till andra 60-åringar som firar födelsedag kan andra saker passa bättre. Allt som oftast fungerar personliga saker hur bra som helst och det blir alltid succé. Se till att krama den 60-åriga mamman en extra gång och berätta hur mycket hon betyder för dig!

 

70 års present mamma

Att ge en 70 års present till mamman som gått i pension kan även det vara lite klurigt. Det gäller att tänka lite utanför boxen och se till vad som faktiskt behövs. Många äldre är väldigt givmilda när det kommer till andra personer samtidigt som de håller igen lite när det kommer till att spendera åt sig själva. Har du möjlighet så se gärna till att skämma bort henne lite – kanske en ny och snygg tröja och en fin middag på restaurang?

 

Välja mellan billig och exklusiv

Som alltid när det handlar om pengar är det högst personligt vad man har möjlighet till att ge bort. Har du lite större inkomst kanske du kan köpa en lite dyrare present. Det är superviktigt att komma ihåg att om du inte har möjlighet att göra det så är du inte på något vis sämre eller tycker om din mamma mindre än någon annan. Att mäta tillgivenhet och uppskattning i materiella gåvor är dummare än dumt. Du kan då istället ge bort någonting långt mycket mer värdefullt: din tid och din kärlek. Saker som inte kan köpas för pengar kommer ofta från hjärtat och värderas därefter av mottagaren.